Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη και λακτόζη - Τζένη Κότταρη



ΤΖΕΝΗ ΚΟΤΤΑΡΗ



Κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη και λακτόζη
(για όσους έχουν αλλεργία ή δυσανεξία)


Επειδή το υγιεινό μου κέικ γίνεται ανάρπαστο μάλλον
κάτι καλό κάνω!!!


Υλικά (για το βασικό κέικ)
4 πολύ ώριμες μπανάνες
3 αυγά (τα βιολογικα ή από κότες ελευθερας βοσκης
προτιμούνται)
125ml ηλιέλαιο
200gr ζάχαρη καστανή (μπορεί να αντικατασταθεί
με ζάχαρη καρύδας)
1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
225gr αλεύρι κινόας ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
(για όσους δεν έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη
το κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάνει)
1 κουτ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. κανέλα


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180०C στη ρύθμιση
πάνω-κάτω
Σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού
πολτοποιείται τις μπανάνες
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το ηλιέλαιο, τα αυγά,
τη βανίλια, τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να
ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το
μπέικιν και την κανέλα.
Προσθέτετε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με
τα υγρά υλικά και ανακατεύετε με μια μαριζ μέχρι
όλα τα υλικά να δέσουν.
Βάζετε τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα την οποία
έχετε λαδώσει λιγάκι ώστε να αποφύγετε να κολλήσει
το κέικ και ψήνετε για μια ωρα ή μέχρι ένα μαχαίρι
που βυθίζετε στο κέικ βγαίνει καθαρό.


Πρόσθετα
Για να γινει το κέικ λιγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον
μπορείτε να προσθέσετε:
2-3 κουταλιές κακάο σκόνη και 100gr κομματάκια
σοκολάτας (όσοι έχουν πρόβλημα με τη λακτόζη
θα πρέπει να προσέξουν το κακάο και η σοκολάτα
να είναι από καθαρό κακάο)
150γρ κομματάκια σοκολάτας και 100gr blueberry
100gr blueberry και 100γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!!!!

Ιδανικό με το πρωινό καφεδάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου