Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Μαρμελάδα Βερίκοκο






 Υλικά
---------
1 κιλό βερίκοκα ώριμα
800 γραμμ. ζάχαρη άσπρη
χυμό από 1/2 λεμόνι και λίγη λουίζα

Εκτέλεση
------------
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και  αφαιρούμε τα κουκούτσια καθώς και τυχόν χτυπήματα ή σημαδάκια .
Σ'ένα γυάλινο μπωλ στρώνουμε εναλλάξ τη ζάχαρη και τα βερίκοκα και τα σκεπάζουμε καλά με νάυλον μεμβράνη. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και την άλλη μέρα χύνουμε σε βαθειά κατσαρόλα το μείγμα κι ανακατεύουμε .
Σε δυνατή φωτιά αρχικά μέχρι να πάρει βράση κι ύστερα σε χαμηλώτερη, βράζουμε για 3/4 της ώρας περίπου.Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την λουίζα και βράζουμε ακόμη 2΄.
 Ο χρόνος είναι ανάλογως με τη φωτιά , αλλά θα είμαστε σίγουροι ότι η μαρμελάδα μας έγινε αν βγάλουμε ένα δείγμα της σε πιατάκι και αφού κρυώσει δούμε ότι μας ικανοποιεί η πυκνότητά της.

Αν την θέλουμε πιό πορτοποιημένη την μαρμελάδα,τα μισά κομμάτια από τα βερίκοκα τα κόβουμε κι αυτά στα δύο, αλλά εμένα μ'αρέσει η μαρμελάδα να είναι χοντροκομμένη και έκοψα τα βερίκοκα απλά στη μέση.

Τώρα είναι έτοιμη για τη φέτα του ψωμιού, τις τάρτες, τις γαρνιτούρες ,την πάστα φλώρα κλπ.
Καλή επιτυχία !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου