Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Γλυκό ψυγείου με πορτοκάλι


Υλικά

--------

1/2 λίτρο γάλα πλήρες

1/2 λίτρο φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ.σούπας βούτυρο φρέσκο

2 βανίλιες

6 κουτ.σούπας . Νεσεστέ

6 κουταλιές σούπας ζάχαρη


Εκτέλεση

------------

Πέρνουμε δύο κατσαρολάκια και φτιάχνουμε δύο κρέμες. Μία κρέμα με το γάλα και μιά με το χυμό πορτοκαλιού. Αν θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα ζάχαρης στο μισό ή να χρησιμοποιήσουμε καστανή.

Σ'ένα απ' τα κατσαρολάκια  βάζουμε το γάλα , 3 κουτ.σούπας  νεσεστέ , 3 κουτ.σούπας ζάχαρη, 1 κουτ.σούπας βούτυρο και μία  βανίλια και ανακατεύουμε . Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, σε μέτρια φωτιά.

Σ'ένα δεύτερο κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, 3 κουτ.σούπας νεσεστέ, 3 κουτ.σούπας ζάχαρη και μιά βανίλια και βράζουμε με τον ίδιο τρόπο ,μέχρι να γίνει κρέμα.

Πέρνουμε μιά φόρμα αντικολλητική 28εκ. και έτσι όπως είναι ζεστές οι κρέμες ,ρίχνουμε μέσα την μισή κρέμα γάλακτος κι ακολούθως την μισή του πορτοκαλιού κι εναλλάξ τελειώνουμε με την γάλακτος και πορτοκαλιού.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο κι όταν σφίξει το γλυκό μετά από μερικές ώρες, το αναποδογυρίζουμε σε μιά πιατέλα κι απολαμβάνουμε την δροσιά και την γευστικότητα ενός γλυκού που τρώγεται ευχάριστα  όλες τις ώρες, έχει λίγες θερμίδες κι είναι υγιεινό . Γαρνίρουμε με φιλέ αμύγδαλο ή ότι άλλο από φρούτο ή ξηρό καρπό μας αρέσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου