Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ψαρονέφρι με πιπεριές








 

Υλικά
----------------
1 κιλό ψαρονέφρι χοιρινό
3 πιπεριές κέρατο πράσινες
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
1 καρότο και 2 σκελίδες σκόρδο,
1 κ.σούπας μουστάρδα
1 κρασοπότηρο νερό βραστό
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
-----------------
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψαρονέφρι αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει φετούλες τις οποίες έχουμε πατήσει ελαφρά με τις παλάμες μας.
Αφού τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά κι απ'τις δύο μεριές και πάρουν ξανθό χρώμα ,τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο λάδι τις πιπεριές ψιλοκομένες σε ροδέλες ή μπαστουνάκια, καθώς και το καροτάκι και το σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το μείγμα των λαχανικών και προσθέτουμε επάνω τα κομμάτια του κρέατος σβήνοντάς τα με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμησθεί το αλκοόλ του κρασιού για δύο λεπτά και προσθέτουμε τη μουστάρδα διαλυμένη στο βραστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε εν συνεχεία και σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνοντας τη φωτιά μας .
Σε 25' το φαγητό μας έχει γίνει . Παρακολουθούμε κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως και σωθεί η σαλτσούλα του κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό.
'Ετοιμο το φαγητό μας, ελαφρύ, μυρωδάτο και νόστιμο . Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή μακαρονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου