Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες και κοντοσούβλι


 Υλικά

------------

5 μεγάλες χοιρινές σπαλομπριζόλες

1 κρασοπότηρο ζουμί από κρεμμύδια

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κουτ.γλ. αλάτι 

1 κουτ.γλ. μαυρόπιπερο

1 κουτ.γλ. Θυμάρι

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφρουδισμένη και κομμένη κομματάκια

1 πιπεριά πράσινη και μιά κόκκινη ψιλοκομμένες

1 κρασοπότηρο ηλιέλαιο


Βρέχουμε τις μπριζόλες με το ζουμί των κρεμμυδιών και προσθέτουμε το κρασί . Αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες αρκετές φορές μέσα στο ζουμί και αλατοπιπερώνουμε απ'όλες τις μεριές . Ρίχνουμε το θυμάρι και τα κομματάκια απ'τις πιπεριές και την ντομάτα και προσέχουμε ώστε να σκεπάζουν και πάνω και κάτω το κρέας.

Τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε το κρέας για μιά μέρα ώστε να μαριναριστεί και να τραβήξει όσο γίνεται τα ζουμιά της μαρινάδας.

Τέλος αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ

Η ίδια μαρινάδα είναι θαυμάσια και για όλα τα χοιρινά κρέατα και ιδιαίτερα το κοντοσούβλι που ετοιμάζουμε για ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου