Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Καλαμαράκια με σπανάκι και ρύζι




Υλικά
---------
6 μέτρια καλαμαράκια 
1 κιλό σπανάκι σε φύλλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ρύζι Parboiled μακρύκκοκο 
1 κουταλιά της σούπας μαύρη κινόα
1 κουτ.του γλυκού αλάτι
Πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση
---------------
Κόβουμε σε κομμάτια τα καλαμαράκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι ,το πράσο και τα σκόρδα , τόσο όσο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και περιμένουμε να αλλάξουν χρώμα ,τσιγαρίζοντας κι ανακατεύοντάς τα ελαφρά.
Ρίχνουμε την κομμένη σε κύβους ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20' με σκεπασμένη την κατσαρόλα και προσέχοντας τα υγρά του συχνά.
Δοκιμάζουμε ένα κομμάτι απ'τα καλαμάρια μας κι αν μας φανεί ότι είναι πολύ σκληρό, ρίχνουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και συνεχίζουμε την βράση.
'Οταν το φαγητό μείνει μόνο με τη σάλτσα του, ρίχνουμε τα σπανάκια, το αλάτι, μιά πρέζα ζάχαρη, το πιπέρι και τέλος το ρύζι και την κινόα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά σιγοβράζουμε για 20' ακόμη.
Προσέχουμε μήπως σωθεί το ζουμάκι νωρίτερα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο ,μα πρέπει να μείνει 10' έξω απ'την φωτιά πριν το σερβίρουμε
Του ταιριάζει να συνοδεύεται με χυμό λεμονιού και τυράκι φέτα ψιλοκομμένη, αν και νομίζω ότι είναι υπερβολή γιατί είναι τόσο νόστιμο Super φαγητό και υγειινό, που τρώγεται και σαν μεζές.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου