Υλικά
--------
Μισό κιλό καθαρισμένα και βρασμένα κάστανα
5 μέτριες ώριμες μπανάνες
100 γραμμ. κακάο
4 μεγάλες κουταλιές σούπας ζαχαρούχο γάλα καραμελέ
1 φλυτζανάκι γάλα αμυγδάλου μαύρης σοκολάτας
Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
------------
Αφού βράσουμε και ξεφλουδίσουμε τα κάστανα ,τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα .
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και μαζί με τα παγωμένα κάστανα τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα , το γάλα σοκολάτας αμυγδάλου και το κακάο.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα .
Το μείγμα είναι παγωμένη κρέμα και αρκετά πυκτή.
Προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομένα και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια αν θέλουμε να το φάμε σαν παγωμένη δροσιστική κρέμα ή το βάζουμε στην κατάψυξη αν θέλουμε να φάμε το γλυκό σαν παγωτό.
Είναι ένα γλυκό με πολύ γεμάτη γεύση, παγωτό χωρίς κρέμα γάλακτος και γευστικότατο !
Αν θέλουμε να το φάμε σαν κρέμα, γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και νιφάδες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου