Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Παγωτό σοκολάτα - parfe της κολάσεως (εύκολο και χωρίς αυγά)




Υλικά\

-----------

Κρέμα γάλακτος φυτική 500 γραμμ.

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

200 γραμμ. γάλα εβαπορέ

1 ολόκληρη  κουβερτούρα λιωμένη ( Παυλίδη)

2 συσκευασίες σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος

2 βανίλιες

200 γραμμ. καρύδια και αμύγδαλα καραμελωμένα 

Εκτέλεση

------------

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ καθώς και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημε αρκετά λεπτά . Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα ( σε φούρνο μικροκυμάτων λιώσιμο ή μπεν μαρί) και τις σταγόνες σοκολάτας. Προσέχουμε να μην είναι ζεστή μα να έχει την θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλουμε έξτρα γεύση καραμελώνουμε στο τηγάνι ξηρούς καρπούς με λίγη μαύρη ζάχαρη κι αφού κρυώσουν καλά τους προσθέτουμε στο παγωτό.

Βάζουμε το γλυκό σε γυάλινο κατά προτίμηση σκεύος και κατευθείαν στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

Σερβίρουμε τις μπάλες με σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με λίγα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει.

Καλή απόλαυση !


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου