Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Granola με πεκάν και αμύγδαλα




Το Τζενάκι έδωσε μιά συνταγή για Granola που τρώγεται αυθημερόν λόγω της νοστιμιάς της 😂
Υλικά

--------
 

2 κούπες βρώμη

1 κούπα φαγοπυρο θρυμματισμένο (άμα δεν είναι διαθέσιμο βάζουμε 3 κούπες βρώμη αντί για 2)

100 γρ. αμύγδαλα

100 γρ. pecan

2 κ. σούπας λιναρόσπορο

2 κ. σούπας σουσάμι

λίγο αλάτι

λίγο κανέλα σκόνη

λίγο τζίντζερ σκόνη 

1 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας

2 κ. σούπας γεμάτες μέλι

1 κ. γλυκού βανίλια υγρό αρωματικό (αλλιώς λίγο κονιάκ)

Εκτέλεση

------------- 

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα ξερά υλικά και μετά ρίχνω τα υγρά και ανακατεύω πάλι να πάει παντού το λάδι και το μέλι.

 Απλώνω το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 150 βαθμούς κελσίου. Κάθε 15 λεπτά βάζω από το φούρνο και ανακατεύω το μείγμα και ξαναστρωνω. Συνολικά ψήνω γύρω στα 45' με 50' λεπτά και ανάλογα το φούρνο μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ωραίο βαθύ ξεροψημενο χρώμα. 

Τέλειο με γιαουρτακι, γάλα ή φυτικό γάλα και φρούτα, αλλά και σκέτο. 

Για μερακλήδες: Αφότου κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε κομματάκια σοκολάτας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου