Υλικά για το στιφάδο
------------------------------
Λαγός 2 κιλά περίπου
Κρεμμυδάκια στιφάδο 2 κιλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4-5 δαφνόφυλλα
500 γρ. τοματοχυμό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την Μαρινάτα
-----------------------------
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξερό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
10 Κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ. Γλυκ. Κύμινο και πιπέρι
4—5 Δαφνόφυλλα
Εκτέλεση
--------------
Πλένουμε καλά τον λαγό με νερό και ξύδι και τον κόβουμε μερίδες.
Τον βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε επάνω του το κρασί, κι όλα τα υλικά της μαρινάτας , τον σκεπάζουμε και τον φυλάμε στο ψυγείο για δυό –τρείς μέρες.
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να πάρουν μερικές βράσεις για 10΄και τα κατεβάζουμε απ’τη φωτιά σουρώνοντας τα και στραγγίζοντάς τα καλά στο τρυπητό.
Βγάζουμε τον λαγό απ’την μαρινάτα και την σουρώνουμε ,πετώντας τα στερεά υλικά .
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα βγάζουμε πάλι έξω σ’ένα μπολ.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και τον λαγό αφού έχουμε στραγγίσει και σκουπίσει καλά τα κομμάτια του.
Ρίχνουμε μέσα στον λαγό το ζωμό της μαρινάτας, τον τοματοχυμό , αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30’σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον διαλυμμένο τοματοπελτέ και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να τρώγονται.
Ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την σάλτσα του φαγητού κατά πόσον είναι αρκετή για τον βρασμό του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά για να αναμειχθούν τα υλικά, χωρίς να φέρνουμε βόλτες το φαγητό συνέχεια με την κουτάλα και διαλύσουμε τα κρεμμυδάκια .;-)
Το φαγητό θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.
-------------------------------------------------------------
Κρεμμυδάκια για το στιφάδο ,χρησιμοποιούμε τα καθαρισμένα απ’τα ψυγεία των κατεψυγμένων ή τα ετοιμάζουμε εμείς απ’την προηγούμενη μέρα το βράδυ ως εξής. Ρίχνουμε μέσα σε μπόλικο ζεστό νερό τα κρεμμυδάκια και τα’αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαλακώσουν τα τσόφλια τους και να καθαρίζονται εύκολα και χωρίς δάκρυα.
------------------------------
Λαγός 2 κιλά περίπου
Κρεμμυδάκια στιφάδο 2 κιλά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4-5 δαφνόφυλλα
500 γρ. τοματοχυμό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την Μαρινάτα
-----------------------------
1 ποτήρι κρασί κόκκινο ξερό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
10 Κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ. Γλυκ. Κύμινο και πιπέρι
4—5 Δαφνόφυλλα
Εκτέλεση
--------------
Πλένουμε καλά τον λαγό με νερό και ξύδι και τον κόβουμε μερίδες.
Τον βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε επάνω του το κρασί, κι όλα τα υλικά της μαρινάτας , τον σκεπάζουμε και τον φυλάμε στο ψυγείο για δυό –τρείς μέρες.
Βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να πάρουν μερικές βράσεις για 10΄και τα κατεβάζουμε απ’τη φωτιά σουρώνοντας τα και στραγγίζοντάς τα καλά στο τρυπητό.
Βγάζουμε τον λαγό απ’την μαρινάτα και την σουρώνουμε ,πετώντας τα στερεά υλικά .
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα βγάζουμε πάλι έξω σ’ένα μπολ.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε και τον λαγό αφού έχουμε στραγγίσει και σκουπίσει καλά τα κομμάτια του.
Ρίχνουμε μέσα στον λαγό το ζωμό της μαρινάτας, τον τοματοχυμό , αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30’σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον διαλυμμένο τοματοπελτέ και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να τρώγονται.
Ελέγχουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα την σάλτσα του φαγητού κατά πόσον είναι αρκετή για τον βρασμό του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά για να αναμειχθούν τα υλικά, χωρίς να φέρνουμε βόλτες το φαγητό συνέχεια με την κουτάλα και διαλύσουμε τα κρεμμυδάκια .;-)
Το φαγητό θα είναι έτοιμο μόλις δέσει η σάλτσα.
-------------------------------------------------------------
Κρεμμυδάκια για το στιφάδο ,χρησιμοποιούμε τα καθαρισμένα απ’τα ψυγεία των κατεψυγμένων ή τα ετοιμάζουμε εμείς απ’την προηγούμενη μέρα το βράδυ ως εξής. Ρίχνουμε μέσα σε μπόλικο ζεστό νερό τα κρεμμυδάκια και τα’αφήνουμε όλο το βράδυ για να μαλακώσουν τα τσόφλια τους και να καθαρίζονται εύκολα και χωρίς δάκρυα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου