Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι


Υλικά
--===--
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 πιπεριά πράσινη
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.

Αν οι γαρίδες μας είναι φρέσκιες, τις ξεφλουδίζουμε ,κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Τις χαράζουμε δηλαδή  με ένα μαχαιράκι στη πλάτη και αφαιρούμε  το έντερο απ’ την πλάτη τους χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα και βγάζοντας το κέλυφος τους.

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα υλικά , κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και τα σοτάρουμε  μέχρι να βγάζουν τα αρώματά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνουμε κατόπιν την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζουμε για 10’ τα υλικά προσθέτοντας λίγο αλάτι και την  πάπρικα .
Τέλος βάζουμε τις γαρίδες απλωτά μέσα στο τηγάνι και προσπαθούμε να τις σκεπάσουμε όσο γίνεται με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει , προσθέτοντας από πάνω τον μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε μετά από 10’ αν τρώγεται η γαρίδα κι είναι αρκετά μαλακή και τέλος ρίχνουμε επάνω τη φέτα το τυρί και αποσύρουμε το σαγανάκι απ’ τη φωτιά.

Αν η σάλτσα μας είναι νερουλή και δεν έχει χυλώσει, μπορούμε να διαλύσουμε σε ένα φλιτζανάκι του καφέ  1 κουταλιά μικρή νεσεστέ η’ κόρν φλάουρ  με λίγο νεράκι και να το προσθέσουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να χυλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου