Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Παστίτσιο με τυριά ( Μακαρονόπιτα)




Υλικά
---------
½ κιλό μακαρόνια χοντρά νούμερο 2 η’ 3( Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πένες ή χοντρά κοφτά μακαρόνια)
300 γρ. φέτα
300 γρ.κίτρινα τυριά τριμμένα
250 γρ. αλλαντικά κομμένα σε μικρά κομματάκια,ζαμπόν,μπέικον,λουκάνικα βιένης κλπ
4 αυγά μικρά η’ 3 μεγάλα
150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη η’ φρέσκο
2 φάκελλα έτοιμης μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα ( για το χτύπημα της μπεσαμέλ)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και μερικές κουταλιές από τριμμένη φρυγανιά.

Μπεσαμέλ
-------------
http://ioccalice.blogspot.com/2013/03/blog-post_6817.html

Εκτέλεση
------------

Βάζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο  νερό που βράζει ,αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει δύο κουταλιές λάδι στο νερό και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι .
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού του κάθε είδους, περίπου 8-10' και τα στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα του βρασμού, λιώνουμε τα 100 γραμ. απ’ το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια για να βουτυρωθούν.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο τυρί φέτα, τα τριμμένα κίτρινα τυριά και το ζαμπόν και τ’ ανακατεύουμε μεταξύ τους. Τα ρίχνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτοντας μαύρο πιπέρι και τα αυγά ( καλά χτυπημένα)

Αλείφουμε ένα μέτριο  ταψί με μαργαρίνη , πολύ καλά ,στο πάτο του και τα τοιχώματα ολόγυρα  και ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά ( περίπου 4 κουταλιές ) και την τινάζουμε ώστε να πάει σ’ όλο το ταψί , ακόμη και στα τοιχώματα του ταψιού  κι εκεί μέσα αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια που έχουμε ήδη ανακατέψει με τα υλικά μας.
 Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με την συνταγή που δίνω πιό πάνω  ή
αν βιαζόμαστε πολύ χρησιμοποιούμε τα έτοιμα φάκελλα της κρέμας μπεσαμέλ ως εξής.

Ανοίγουμε  2 φάκελλα έτοιμης μπεσαμέλ και τα προσθέτουμε σε  ένα λίτρο γάλα . Χτυπάμε με σύρμα καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και την προσθέτουμε  πάνω απ’ τα μακαρόνια μέσα στο ταψί, απλώνοντάς
την σ’ ολόκληρη την επιφάνεια.
Στο τέλος λιώνουμε τα 50 γραμμ. Μαργαρίνης και τα βάζουμε επάνω απ’ την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε για 45’ στους 200 Κ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου