Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Παστίτσιο με τυριά ( Μακαρονόπιτα)



Υλικά
---------
½ κιλό μακαρόνια χοντρά νούμερο 2 η’ 3
300 γρ. φέτα
300 γρ.κίτρινα τυριά τριμμένα
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
4 αυγά μικρά η’ 3 μεγάλα
150 γρ. βούτυρο μαργαρίνη η’ φρέσκο
2 φάκελλα έτοιμης μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα ( για το χτύπημα της μπεσαμέλ)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και μερικές κουταλιές από τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο  νερό που βράζει ,αφού προηγουμένως έχουμε ρίξει δύο κουταλιές λάδι στο νερό και μια μεγάλη κουταλιά αλάτι .
‘Όταν γίνουν τα μακαρόνια , τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα του βρασμού, λιώνουμε τα 100 γραμ. απ’ το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια για να βουτυρωθούν.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο τυρί φέτα, τα τριμμένα κίτρινα τυριά και το ζαμπόν και τ’ ανακατεύουμε μεταξύ τους. Τα ρίχνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσθέτοντας μαύρο πιπέρι και τα αυγά ( καλά χτυπημένα)

Αλείφουμε ένα μέτριο  ταψί με μαργαρίνη , πολύ καλά ,στο πάτο του και τα τοιχώματα ολόγυρα  και ρίχνουμε επάνω τριμμένη φρυγανιά ( περίπου 4 κουταλιές ) και την τινάζουμε ώστε να πάει σ’ όλο το ταψί , ακόμη και στα τοιχώματα του ταψιού  κι εκεί μέσα αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα μακαρόνια που έχουμε ήδη ανακατέψει με τα υλικά μας.

Φτιάχνουμε 2 φάκελλα έτοιμης μπεσαμέλ με ένα λίτρο γάλα και το προσθέτουμε από πάνω απ’ τα μακαρόνια μέσα στο ταψί, αλείφοντας την σ’ ολόκληρη την επιφάνεια.
Στο τέλος λιώνουμε τα 50 γραμμ. Μαργαρίνης και τα βάζουμε επάνω απ’ την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε για 50’ στους 200 Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου