Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μυδοπίλαφο




Υλικά
---------
½ κιλό καθαρισμένα μύδια ( η’ κατεψυγμένα)
2 φλιτζάνια   ρύζι Καρολίνα
1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό( κι αν θέλουμε και 3 κρεμμυδάκια φρέσκα μόνο το άσπρο μέρος)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μικρό ποτηράκι κρασί ( η’ ένα σφηνάκι ούζο κι ΟΧΙ τσίπουρο γιατί είναι δυνατό)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο η’ μάραθο
4 ποτήρια νερό.

Σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές  και σβήνουμε με το κρασάκι . Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ λίγα λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα 4 ποτήρια νερό βραστό και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε αμέσως το ρύζι καλά πλυμένο κι ανακατεύουμε χαμηλώνοντας πολύ τη φωτιά μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και συχνά  ( με σπάτουλα κατά προτίμηση για να παίρνει από κάτω προς τα πάνω το πιλάφι και να καθαρίζεται ολόκληρη η επιφάνεια του πάτου, ώστε να μη μας κολλήσει το φαγητό ) .Μετά από 10' προσθέτουμε τα μύδια.
‘Όταν βράσει το ρύζι και τρώγεται, το πιλάφι θα είναι έτοιμο . Το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα της κουζίνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου