Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σοκολατάκια με κάστανο



Υλικά:

1 κιλό κάστανα
250 gr. καρύδια χοντροκομμένα στο μπλέντερ
400 γρ κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
200 γρ άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι ουίσκι ή κονιάκ
Τρούφα ή κακάο για το περιτύλιγμα


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα κάστανα και τα στραγγίζουμε απ’ το νερό . 
‘Ετσι όπως είναι καυτά τα βρασμένα κάστανα τα κλείνουμε σε σακούλα πλαστική για αρκετή ώρα ,ώστε να υγραθούν ,να φουσκώσουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα.  Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν πουρές η' τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγα λίγα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και  προσθέτουμε τα καρύδια μας και τον πουρέ από τα κάστανα. Ρίχνουμε και το σφηνάκι απ’ το λικέρ ( ουίσκι, η' κονιάκ η' ότι άλλη γεύση θέλουμε από ποτό) και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την αποσύρουμε απ’ τη φωτιά κι όταν έχει κρυώσει λίγο ,βουτάμε τα μπαλάκια και τα βγάζουμε με πιρούνι σε λαδόκολλα επάνω και τ' αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Καλύπτουμε τα μπαλάκια με τρούφα αν θέλουμε ή κακάο Τ' αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά.
--------------------
Aν θέλουμε να γίνουν πιο πολλά τα σοκολατάκια, στο μείγμα που κάναμε με τα κάστανα,βούτυρο και ζάχαρη , βάζουμε επίσης μπισκότα ,τριμμένα στο μπλέντερ  και  κρέμα γάλακτος , έως ότου δούμε ότι είναι η ζύμη έτοιμη για να πλάθεται.

Καλή Επιτυχία

1 σχόλιο: