Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πίτα με έτοιμα φύλλα αρμένικα ή αράβικα (ή έτοιμα φύλλα για πίτα)


Υλικά
----------
3 αυγά
400 γρ. τυρί φέτα(τριμμένο) και μαύρο πιπέρι
1 συσκευασία φύλλα αρμένικα η’ αράβικα ( η’ φύλλα για πίτα)
1 βιτάμ λιωμένο
Γάλα για το μούλιασμα των φύλλων ( όταν κάνουμε με φύλλα αράβικα η’ αρμένικα)

Λιώνουμε το βιτάμ και αλείφουμε το ταψί ( μέτριο μέγεθος όσο είναι και το μέγεθος των φύλλων) με πινέλο.
Αρχίζουμε να τοποθετούμε τα αρμένικα φύλλα και να τα βρέχουμε με τα δάκτυλά μας χρησιμοποιώντας γάλα και βάζοντας ταυτοχρόνως και λιωμένο βούτυρο.
Αφού βάλουμε το 1/3 των φύλλων κάτω, προσθέτουμε τη γέμιση  ( αυγά ,τυρί τριμμένο και πιπέρι) και ραντίζουμε με λίγο βούτυρο  και συνεχίζουμε το στρώσιμο των φύλλων μέχρι να τελειώσουν, ραντίζοντάς τα κάθε φορά με γάλα και βούτυρο.
Χαράζουμε την πίττα με ένα κοφτερό μαχαίρι, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κ για μισή ώρα η’ 40’ ( αναλόγως του φούρνου ) και παρακολουθούμε το ψήσιμο για να μην αρπάξει από πάνω το φύλλο .
Αν χρειαστεί βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο ‘η μια λαδόκολλα  για να σταματήσουμε το χρώμα και να μη πάρει σκούρο χρώμα.
Ελέγχουμε ταυτοχρόνως με μια σπάτουλα και το κάτω φύλλο ανασηκώνοντας την πίττα μετά από 20’

Αυτά  ισχύουν κι όταν θέλουμε να κάνουμε πίττα με έτοιμα φύλλα, με τη διαφορά ότι λείπει τελείως το γάλα γιατί δεν χρειάζεται για να μουλιάσει τίποτα σ’ αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου