Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά



Υλικά:
--------

½ κιλό μακαρόνια της αρεσκείας μας
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κύβο knorr
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικό , 2 σκελίδες σκόρδο,
1 μικρό κρεμμύδι
1 ½ Pumarro ( χάρτινη συσκευασία)
1 φλυτζάνι Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
--------------

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε ένα μικρό φλυτζάνι λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Βάζουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ,ανακατεύοντας και διαλύοντας τον κιμά με την σπάτουλα και πατώντας τον, για να μην έχει μεγάλους σβώλους.
Προσέχουμε μη καεί το σκόρδο-κρεμμύδι που είναι από κάτω και γι αυτό ανακατεύουμε πολύ καλά ,από κάτω προς τα πάνω με ΣΠΑΤΟΥΛΑ ,για να παίρνει όλα τα μέρη από κάτω και να καθαρίζει η κατσαρόλα καθώς ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αν θέλουμε σ’ αυτή τη φάση και λίγο κρασάκι λευκό και το περιμένουμε για να εξατμισθεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και βασιλικό, καθώς επίσης το Knorr  και την σάλτσα .
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε περίπου 20’ και προσέχοντας να μη κολλήσει …,ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μείνει με το λάδι της η σάλτσα.
Βράζουμε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια και με δύο –τρεις σταγόνες λάδι μέσα στο αλατισμένο νερό και τα περιχύνουμε με κρύο νερό.
Λιώνουμε λίγο βούτυρο και βουτυρώνουμε τα μακαρόνια που έχουν βράσει.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο , βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε με μια  λιωμένη σκελίδα σκόρδου  και μετά ρίχνουμε αυτό το λάδι στα βρασμένα μακαρόνια κι έχουν απίθανη γεύση .
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα του κιμά και ρίχνουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου