Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ατζέμ Πιλάφι



Υλικά:
-------
 2 ποτήρια ρύζι Καρολίνα ,(ποτήρι μετρίου μεγέθους και με το ίδιο θα μετρήσουμε τα υπόλοιπα υλικά),
1 ποτήρι κριθαράκι,
λίγο λάδι η’ δύο κουταλιές βούτυρο,
6 ποτήρια νερό,
1 κύβο Κnorr, λίγο αλάτι.

Εκτέλεση :
--------------
 Βάζουμε το λάδι ( η’ το βούτυρο) σε πλατιά κατσαρόλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και μια σκελίδα σκόρδο για να πάρει τη μυρωδιά του λαδιού και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά το κριθαράκι ,σοτάροντας το ,μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και κατόπιν ρίχνουμε μέσα το νερό , το αλάτι και τον κύβο.
‘Όταν αρχίζει να βράζει το νερό με το κριθαράκι, ρίχνουμε το ρύζι καλά πλυμένο και στραγγισμένο και το ανακατεύουμε μερικά λεπτά χαμηλώνοντας τη φωτιά . Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό ,ανακατεύοντας συχνά και μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να ξεκολλάει απ’ τη κατσαρόλα.
Τέλος το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να πάρει τους υδρατμούς και να γίνει το πιλάφι περισσότερο σπυρωτό.
Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι, με κρέας, με σάλτσα κρέατος κι οτιδήποτε άλλο θέλουμε. Μα ο καλύτερος συνδυασμός για μένα είναι όταν αυτό το πιλάφι το σερβίρουμε με μια λακκούβα στη μέση του και ρίχνοντας μέσα σ’ αυτήν οποιοδήποτε όσπριο έχουμε μαγειρέψει και μας έχει περισσέψει. Ταιριάζει άψογα με ρεβίθια μαγειρεμένα, φασόλια άσπρα μικρά η’ γίγαντες , φακές κλπ..

Καλή όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου