Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Λάχανο με λουκάνικα ( πρασάτα ή ριγανάτα)


Υλικά :
---------
1 μέτριο Λάχανο άσπρο
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλα λουκάνικα πρασάτα η’ ριγανάτα (διαλλέγουμε πολύ καλής ποιότητος ώστε να δώσουν ωραία μυρωδιά και γεύση στο φαγητό μας)
Λίγο λάδι, αλάτι, κύβο Knorr, κόκκινο πιπέρι γλυκό σε σκόνη η’ μπούκοβο

Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια χοντρά αφαιρώντας το χοντρό μέρος ( κοτσάνι) και τα εξωτερικά φύλλα.
Βάζουμε το λάδι ( ένα φλιτζάνι του τσαγιού περίπου) σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα  τα λουκάνικα, κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών και τα τσιγαρίζουμε λίγο ώσπου να πάρουν χρώμα και να αφήσουν το άρωμά τους.
Τα αφαιρούμε απ’ το λάδι και τα έχουμε σ’ ένα πιάτο στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι τα κομμένα λάχανα και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι το κόκκινο και λιωμένο τον κύβο Knorr.
Ανακατεύουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά ,για να μαραθούν και να ρίξουν τα ζουμιά τους .
Προσθέτουμε τα τριμμένα στον τρίφτη καρότα και τέλος…., ρίχνουμε και τα κομμένα λουκάνικα κι ανακατεύουμε το φαγητό.
Σε σιγανή φωτιά βράζουμε ( χωρίς να προσθέσουμε νερό ,γιατί ήδη έχουν κατεβάσει υγρά τα λάχανα ) και όταν μείνει το φαγητό με το λάδι του μόνο, το αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, αφού δοκιμάσουμε το χοντρό μέρος του λάχανου ότι τρώγεται. Αν δεν έχει μακαλώσει το λάχανο, ρίχνουμε λίγο νεράκι, για να συνεχίσουμε το βρασμό λίγο ακόμη( ένα φλιτζανάκι μικρό του καφέ ….)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου