Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Kουρκούτι ( για τηγανιτά ψάρια η’ φιλέτα κρέατος και πουλερικών)

 
 Υλικά
----------
2 φλυτζάνια Αλεύρι
Ρίγανη, μαντζουράνα, θυμάρι,
 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ,
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
ένας κρόκος αυγού
1 ποτήρι μπύρα

Εκτέλεση
-------------.
Σ’ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι μας και ρίχνουμε μέσα μια μικρή πρέζα μπέικιν πάνουντερ (1/2 κουταλάκι του γλυκού), και το κορν φλάουρ και τα’ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το θυμάρι την ρίγανη και την μαντζουράνα ( η’ οτιδήποτε από βοτανομυρωδικά διαθέτουμε )σε πολύ μικρές ποσότητες και με τα δάκτυλά μας , ίσα για να βγάλουν το άρωμά τους στο κουρκούτι και τον κρόκο του αυγού.
Προσθέτουμε στο μείγμα την μπύρα αναδεύοντας με ένα σύρμα και μέχρι να γίνει ένας χυλός αρκετά πυκτός ,ώστε να μπορεί να στέκεται λίγο πάνω στα ψάρια η’ στα κρέατα που θα τον χρησιμοποιήσουμε.
Τον σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για ½ ώρα μέχρι να φουσκώσει .
Είναι έτοιμος μετά το μισάωρο για να τον χρησιμοποιήσουμε, τηγανίζοντας τον γαλέο, τον μπακαριάρο , το σελάχι κομμένο σε κομμάτια, η’ τα φιλέτα κοτόπουλου και κρέατος.
Μπορούμε επίσης να τηγανίσουμε βρασμένα κομμάτια κοτόπουλου, δίνοντάς τα με το κουρκούτι περισσότερη γεύση και φρεσκάδα.

Το λάδι που χρησιμοποιούμε για το τηγάνισμα θα πρέπει να είναι μια μείξη ελαιόλαδου 2 μέρη και 1 μέρος σπορέλαιου ,για πιο τραγανά αποτελέσματα.

Αν μας περισσέψει κουρκούτι, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη ‘η μέλι και να την τηγανίσουμε ρίχνοντας ,μέσα σε( νέο καθαρό λάδι τηγανίσματος) λάδι, κουταλιές απ’το μείγμα, φτιάχνοντας έτσι νόστιμες τηγανίτες . Η κανέλα με το μέλι από πάνω είναι το ντρέσινγ που θα δώσει μια ευχάριστη γλυκιά γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου