Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα για χορτοφάγους







 Υλικά
-----------
 1 κιλό μανιτάρια Πορτομπέλο ( ή 1/2 κλ.μανιτάρια και 4 αγγινάρες)
1 τρυφερό μαρουλάκι
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο ( μόνο το άσπρο μέρος)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
½ φλιτζάνι φιλοκομμένο μαιντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 φλιτζανάκι του ελλην.καφέ ρύζι καρολίνα

1 λεμόνι και ένα αυγό για το αυγολέμονο

Εκτέλεση
------------- 
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μας εκτός απ’τον άνηθο και τον μαιντανό,  για να τσιγαριστούν .
Τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .  Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί για να  σβήσει το τσιγάρισμα και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ .  Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό βραστό κι αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για  10’ και μετά προσθέτουμε το ρύζι , τον άνηθο και τον μαιντανό.

Τέλος  ετοιμάζουμε  το αυγολέμονο.

Χτυπάμε με σύρμα τ’ασπράδι  απ’το  αυγό  σ’ένα βαθύ σκεύος ,μέχρι να γίνει μαρένγκα και ρίχνουμε μέσα το κροκάδι, προσθέτοντας σιγά σιγά και το χυμό του λεμονιού . Μετά παίρνουμε απ’την σούπα 2 κουτάλες ζωμό, και τις  ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο αυγολέμονο, (για να ζεσταθεί αρκετά το μείγμα του αυγολέμονου,ώστε να μην κόψει όταν το ρίξουμε μέσα στη σούπα )  κι ακολούθως το αδειάζουμε στην κατσαρόλα  κι ανακατεύουμε γρήγορα και κυκλικά, μέχρι να ενωθεί  το αυγολέμονο με τη σούπα.

Η σούπα χρειάζεται 30' για να βράσει και σερβίρεται πολύ καλά μ'οποιοδήποτε φαγητό σαν πρώτο πιάτο.
Την συνταγή την αφιερώνω στη Μάσια κι ελπίζω να της αρέσει ;)

Καλό Πάσχα !

2 σχόλια:

  1. η μαγειρίτσα αυτή είναι πολύ γευστική..Σου εύχομαι να έχεις ένα όμορφο Πάσχα...και να είσαι πάντα γερή...και του χρόνου να φτιάξεις τόσο όμορφα πράγματα!!!!φιλιααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πολύ Τάνια μου, εύχομαι κι εγώ να περάσεις όμορφα και νά'σαι πάντα καλά . Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή