Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Μπουκίτσες μελιτζάνας με μοσχαράκι & bacon


Συνταγή Ανδρέα Εμμανουηλίδη




Υλικά
--------
2    μεγάλες Μελιτζάνες
1    μέτριο κρεμμύδι
15  φέτες Μπέικον (μακρόστενες φέτες)
 κυβάκια ημίσκληρο τυρί
½   κιλό κρέας μοσχαρίσιο ( κατά προτίμηση από μπούτι με λίγο λιπάκι)
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη.

Εκτέλεση
-------------
Κόβουμε το κρέας μικρά κομμάτια μ’ένα κοφτερό μαχαίρι ( η ζητάμε απ’τον κρεοπώλη να το κάνει για να είναι όλα ομοιόμορφα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελαφρά και βάζουμε τα κομματάκια του κρέατος μέσα για να τσιγαριστούν κι αυτά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε. Μετά από λίγα λεπτά τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε καλά ή τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας .
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
Απλώνουμε σ’ένα πιάτο μια φέτα μελιτζάνας, βάζουμε επάνω μια φέτα μπέικον, 2 κυβάκια τυριού και 1 κομματάκι κρέας, αλατοπιπερώνουμε, λίγο ρίγανη και σκόρδακι ( προεραιτικό) και κλείνουμε την μπουκίτσα με το μπέικον πρώτα και στραυρωτά και μετά με την μελιτζάνα . Καρφώνουμε την μπουκίτσα με μια οδοντογλυφίδα και την κλείνουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομματάκια κρέατος το ίδιο και τα τοποθετούμε σ’ένα ταψάκι καλά λαδωμένο ή βουτυρωμένο.
Βάζουμε  το ταψάκι στον φούρνο και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κρέας καλά κι όταν είμαστε σίγουροι γιαυτό, δυναμώνουμε τη φωτιά για να ξεροψηθούν λίγο.
Σερβίρουμε τις μπουκίτσες πάνω σε ψημένες πιπεριές κόκκινες , και παίρνουμε
το μπρούσικο κόκκινο κρασάκι και το βάζουμε ακριβώς δίπλα στις μπουκίτσες.
 Καλή μας όρεξη !

1 σχόλιο: