Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ Αλα-Ανδρέα !


Υλικά
--------
4 Μελιτζάνες
3 κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπερίες ( μιά κόκκινη,μιά πράσινη και μιά κίτρινη)
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κουτί χάρτινο σάλτσα ντομάτας
1 λεμόνι ( τη φλούδα μόνο για ντεκόρ)
Λίγο από καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαιντανό.

Εκτέλεση
------------
Κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις σκάβουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι έτσι ώστε να μοιάζει με γόνδολα.Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Μαζεύουμε όλα όσα βγάλαμε απ'το εσωτερικό μέρος της μελιτζάνας και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε κι όλα τ'άλλα λαχανικά .
Βάζουμε το λάδι σ'ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα , την ψίχα απ'τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε στο μείγμα σάλτσα ντομάτας, πιπέρι, αλάτι..
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες στη σειρά. Τις γεμίζουμε με το μείγμα των υλικών που ετοιμάσαμε και φουρνίζουμε το φαγητό .
Ψήνουμε κατ'αρχάς στους 200c για δέκα λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 150c κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει .
Σε μισή ώρα σίγουρα τα κρεμμύδια κι η μελιτζάνα θα έχουν ψηθεί αρκετά.
Δοκιμάζουμε κι άν όντως είναι έτσι, βγάζουμε το ταψί απ'το φούρνο και τοποθετούμε πάνω από κάθε μελιτζάνα 2-3 ροδέλες ντομάτας και μιά ροδέλα λεμόνι για ντεκόρ.
Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στους 200c κι αφήνουμε το φαγητό να ροδοκοκκινίσει. Προσέχουμε πολύ να μη καεί από πάνω και καλό είναι να βρίσκεται το ταψί στη μεσαία σκάρα.
Πριν το βγάλουμε απ'το φούρνο προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και την ρίγανη.

Σερβίρουμε μαζί με μιά  ωραία φέτα τυράκι ή χτυπητή και κρασάκι λευκό!

Καλή όρεξη !

1 σχόλιο:

  1. Νόστιμο φαίνεται! Τρελαίνομαι για το ιμάμ μπαϊλντί της μαμάς μου! Εκείνη το φτιάχνει στην κατσαρόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή