Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Χτυπητή με πιπεριές



Υλικά
---------
1 κιλό τυρί φέτα
2 καυτερές πιπεριές
2 γλυκές πιπεριές πράσινες
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
-------------
Ψήνουμε τις πιπεριές , τις καθαρίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές και τις αλέθουμε προσθέτωντας αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι.
Βγάζουμε το μείγμα απ’το μπλέντερ και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί λίγο-λίγο και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Μουσκεύουμε άσπρο ψωμί και το στραγγίζουμε καλά.
Το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε με το τυρί ρίχνοντας σιγά σιγά ελαιόλαδο.
Βάζουμε κι αυτό το μείγμα στην λεκανίτσα και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα για πολύ ώρα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά η χτυπητή.
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη.
Την βάζουμε στο ψυγείο και όταν παγώσει αρκετά την σερβίρουμε σαν αλοιφή μαζί με το κυρίως πιάτο, ή πάνω στο ψωμί για πρωινό ή βραδινό με ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλυτζάνι τσάι.
‘Ορεξη να έχουμε, πάει με όλα , διότι το λίγο πικάντικο κάνει καλό σ’όλα και πρωί και βράδυ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου