Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σολωμός ψητός με σάλτσα τυριού

Υλικά
--------
2 κομμάτια σολωμού
1 κρεμμυδάκι ξερό
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι κόκκινο

Για την σάλτσα
------------------
100 γρ.τυρί
4     κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2     σκελίδες σκόρδο
1     κ.γ. ξύδι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
-------------
Μαρινάρουμε για μιά ώρα περίπου το σολωμό με το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι , το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι, βάζουμε σε σειρά τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και τοποθετούμε επάνω τους τα κομμάτια του ψαριού.
Ψήνουμε στο γκρίλ στους 180 βαθμούς και στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά κι αφού δούμε ότι έχει πάρει χρώμα ροδοκόκκινο , γυρίζουμε τις φέτες του ψαριού απ'την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Πατάμε το τυρί με το πηρούνι ώστε να γίνει μικρά κομματάκια και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το ξύδι , το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι.

Σερβίρουμε το ψάρι με τα κρεμμύδια του μέσα στα πιάτα και προσθέτουμε μερικές κουταλιές απ'τη σάλτσα τυριού. Συνοδεύουμε τον ψητό σολωμό με χόρτα βραστά, με μπρόκολο ή κουνουπίδι .

Καλή όρεξη !

Την  ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε  για τη δίαιτα Dukan και για τις μέρες των πρωτεινών με λαχανικά .
Χωρίς την σαλάτα δε, για τις μέρες των σκέτων πρωτεινών.
Με μόνη διαφορά ότι δεν λαδώνουμε το ταψάκι, μα ψήνουμε επάνω σε λαδόκολλα .Το τυρί δε και το γιαούρτι για την σάλτσα, πρέπει να είναι πολύ χαμηλών λιπαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου