Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Συκωτάκι μοσχαρίσιο με μαρουλάκια- Δίαιτα Dukan




 Υλικά
----------
4 μέτριες φέτες συκώτι μοσχαρίσιο
1 μαρούλι τρυφερό
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
1 λεμόνι
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
-------------
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετούλες, το σωτάρουμε με λίγες κουταλιές νερό κι αλάτι και προσθέτουμε το συκώτι με τα υγρά του απ'το πλύσιμο.
Τ'αφήνουμε στην κατσαρολίτσα να ψηθούν και ν'αποροφήσουν τα υγρά τους .
Αναποδογυρίζουμε τα κομμάτια του συκωτιού και προσθέτουμε από πάνω το μαρουλάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τον άνιθο και το πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα μαγειρεύοντας το φαγητό σε σιγανή φωτιά.
Αν σωθούν τα υγρά που θα κατεβάσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να ψηθεί καλά το συκωτάκι.Σβήνουμε τη φωτιά και κάνουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σ'ένα πιάτο και αφού το κάνουμε μαρέγκα προσθέτουμε τον κρόκο και σιγά σιγά το ζωμό από μισό μεγάλο λεμόνι.
Βάζουμε στο αυγολέμονο το ζουμάκι του φαγητού κι ακολούθως αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο φαγητό ανακατεύοντας ελαφρά ώστε να πάει παντού.

Το φαγητό γίνεται πάνοστιμο κι αρκεί για να το φάμε μεσημέρι και βράδυ συνοδεύοντάς το με το ψωμάκι της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου