Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το γερμανικό spaghetti της Doris




 Υλικά
----------
750 γρ. Μακαρόνια ψιλά ( σπαγγέτι)
750 γρ. Μέτριες  γαριδούλες
15   σκελίδες σκόρδα
1/4   φλ. Ελαιόλαδο
100 γρ. Βούτυρο ( με διάφορα μυρωδικά )
Αλάτι, πιπέρι άσπρο, καυτερό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
-------------
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο βραστό κι αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Κόβουμε  τις σκελίδες του σκόρδου σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια ( κατά προτίμηση με το μπλεντεράκι)
Βάζουμε σ’ένα βαθύ τηγάνι τα σκόρδα με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, να σωταρισθούν, και μόλις  αρχίζει να αναδύεται η μυρωδιά τους, ρίχνουμε μέσα τις γαριδούλες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τις γαρίδες μέχρι να τρώγονται κι αλατοπιπερώνουμε, προσθέτοντας και το καυτερό.
Μετά αδειάζουμε τα σουρωμένα μακαρόνια στο τηγάνι κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά .

Το βούτυρο που χρησιμοποιούμε μπορούμε να το φτιάξουμε ανακατεύοντας βούτυρο της αρεσκείας μας, σκόρδο λιωμένο, πορτοποιημένο και στραγγισμένο κρεμμυδάκι, άνιθο και μαιντανό.

Η συνταγή είναι από μια γερμανίδα φίλη μου που καλεί κάθε εβδομάδα τους φίλους στο σπίτι της και τους μαγειρεύει την εν λόγω συνταγή .
‘Όπως λένε όσοι την δοκίμασαν όλα αυτά τα χρόνια…., είναι μοναδική , εύκολη, οικονομική κι αξεπέραστη και λόγω της ποσότητος του σκόρδου που περιέχει ,μα και λόγω του ότι ταιριάζει άψογα με τα κρασάκια  του σαββατοκύριακου

1 σχόλιο: