Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Οι αυγόφετες του Κωστή !


Konstantinos Tillis

 

 Yλικά για δύο άτομα
-------------------------------
2 μεγάλες φέτες ψωμί  ολικής άλεσης ή μαύρο
4 αυγά φρέσκα
Λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής μας
2-3  κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
--------------
Κόβουμε μ’ένα τσέρκι στρογγυλό ή καρδούλα  την ψίχα απ’τις φέτες και δημιουργούμε δύο ανοίγματα όπου θα ρίξουμε αργότερα τα αυγά και κρατάμε στην άκρη τις ψίχες.
Βάζουμε σ’ένα τηγάνι 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο κι όταν ζεσταθεί  λίγο προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού και ρίχνουμε στα τέσσερα ανοίγματα που φτιάξαμε με το τσέρκι, τα τέσσερα αυγουλάκια. Η φωτιά μας να είναι μέτρια.
Περιμένουμε 2’ έως ώτου ψηθεί το ασπράδι και δούμε ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και μετά με μια  σπάτουλα γυρίζουμε μια- μια τις φέτες του ψωμιού μέσα στο τηγάνι και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά τους . Προσέχουμε ώστε να μην παραψηθούν τα αυγά .
Ρίχνουμε πάνω στις φέτες το τριμμένο τυράκι ,αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρουμε απ’το τηγάνι τις φέτες και τις βάζουμε σε δύο όμορφα πιάτα, προσθέτοντας δίπλα τις ψίχες  ψωμιού που κρατήσαμε για την απαραίτητη ‘’βούτα’’ μέσα στους κρόκους.

Το γρήγορο, εύκολο ,νόστιμο, και υγιεινό πρωινό μας….είναι έτοιμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου