Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κουρού-τυροπιτάκια

Υλικά
---------
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο φυτίνη,θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 μπέικιν
1 γιαούρτι πρόβειο
Λίγο αλάτι -ζάχαρη.

Γέμιση
---------
1)Τυρί φέτα, αυγά, λίγο πιπέρι ή
2)Ανθότυρο με μέλι και κανέλα ή
3)Ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια ,αυγά και πιπέρι, ή
4)Κίτρινα τυριά τριμένα και αυγά ή
5)Λουκανικάκια
Η γέμιση φροντίζουμε  ώστε  να μην είναι νερουλί και βάζουμε τόσα αυγά όσα χρειάζονται ώστε  το τυρί να στέκεται  πάνω στο φύλλο μας και να μην τρέχει ολόγυρα.

Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά ώστε να γίνει μιά μαλακή ζύμη .
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα σκεπασμένη καλά με μεμβράνη ή μιά πετσετούλα κι ακολούθως πέρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας.
Με ένα ποτηράκι ή ένα φλυτζάνι πατάμε επάνω στο φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια απ την ζύμη τα οποία και γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας. Βρέχουμε με τα δάκτυλά μας  τις άκρες του κομματιού της ζύμης και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας τα δάκτυλά μας ολόγυρα ώστε να κλείσει καλά τη γέμιση.
Αλείφουμε αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι και ψήνουμε τα τυροπιτάκια μας στους 180ο για μισή ώρα περίπου( μέχρι να ροδίσουν αρκετά ) και στον αέρα .
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου