Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Σπετσοφάι με λουκάνικα και μπύρα





Υλικά
--------
Μία μπύρα
2 λουκάνικα χωριάτικα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
2 πιπεριές κόκκινες μεγάλες
2 πιπεριές πράσινες μεγάλες
1 κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 καρόττο
1 κομμάτι τυρί φέτα
Λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο

Εκτέλεση
------------
Σ'ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι με φετούλες του καρόττου. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την μπύρα και τις πιπεριές κομμένες σε πολύ χοντρές ροδέλες . Χαμηλώνουμε τη φωτιά βράζουμε το φαγητό για 15'.'Οταν δούμε ότι το καροττάκι έχει μαλακώσει κι οι πιπεριές έχουν ψηθεί τότε ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και την φέτα τυρί κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο ακόμη το φαγητό στη φωτειά για να λιώσει ελαφρά το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμάκι και μπύρα ή ούζο .

Την συνταγή μαγείρεψε η φίλη μου Μαρούλα Βαφειάδου και μας εξέπληξε με την νοστιμιά της και το αισθητικά πανέμορφο και πολύχρωμο αποτέλεσμα.
Vafiadou Maroyla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου