Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Kέικ Λεμονιού




Υλικά
---------
Μισό κιλό αλεύρι
2 μικρά ποτήρια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
4 αυγά
1 ολόκληρο μπέικιν πάουντερ
1 μικρό ποτήρι γάλα
Ξύσμα από δύο μέτρια λεμόνια και δυό κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Γλάσο
-----------
100 γρ. άχνη ζάχαρη με τον χυμό από μισό μικρό λεμόνι και μιά κουταλιά σούπας νεράκι.

Εκτέλεση
-----------------
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και 1/4 κουτ.γλ. αλάτι.

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ ώρα και μέχρι να ασπρίσει και να  γίνει ένας λείος αφράτος χυλός .
Προσθέτουμε ένα ένα τ'αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε εν συνεχεία το γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα .
Προσθέτουμε προσεκτικά το αλεύρι ελαττώνοντας στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ κι αν θέλουμε κάνουμε αυτή τη διαδικασία με το κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c για μιά ώρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας τα υλικά και μόλις κρυώσει λίγο το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μιά πιατέλα και προσθέτουμε το γλάσο .

'Ετσι έχετε μπροστά σας ένα πανεύκολο, μυρωδάτο, αφράτο κέικ για όλες τις ώρες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου