Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ με κρέμα λεμονιού





Υλικά για το κέικ
-----------------------
300 γραμμ. Αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
150 γρμμ.ζάχαρη
150 γρμμ. Καλαμποκέλαιο
100 ml γάλα
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
Μια μικρή πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα
-------------------
500 ml γάλα πλήρες
125 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
50 γρ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μια κουταλιά σούπας  βούτυρο

Εκτέλεση
------------
Σ’ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 300 περίπου γραμμαρία γάλα απ’τα 500 γρ της κρέμας και σε σιγανή φωτιά τα’αφήνουμε να ζεσταίνονται.
Βάζουμε σ’ένα μπολάκι τη ζάχαρη το κόρν φλάουρ και τους κρόκους και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα (200 περίπου γραμμ) κρύο κι ανακατεύουμε μ’ένα σύρμα για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός.
Τον ρίχνουμε στο ζεστό γάλα κι ανακατεύοντας τακτικά και μ’ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω ,βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε την κρέμα απ’τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το βούτυρο ανακατεύοντας κατά καιρούς με το σύρμα για να μην πιάσει πέτσα και μέχρι να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και σε μια άλλη χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε διαδοχικά το λάδι και το γάλα κι εναλλάξ το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.
Χρησιμοποιούμε ταψάκι 26-28 ,στρόγγυλο ή παραλληλόγραμμο.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την επιφάνειά του και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
Μ’ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε απ’την κρέμα κουταλιές και τις μοιράζουμε στην επιφάνεια του μείγματος του κέικ ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια αλλά να αφήσουμε κενά μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 35’ στους 170 c κι αφού δοκιμάσουμε μ’ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί καλά το κέικ το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε άχνη ζάχαρη κι είναι έτοιμο για να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου