Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020

Κεμπάπ




Υλικά
--------
Μισό κιλό κιμά Αρνίσιο
Μισό κιλό κιμά Μοσχαρίσιο από λάπα
1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή δύο μέτρια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες μεγάλες σκόρδο
2 κουτ.γλ. Κύμινο
1 κουτ.σούπας Ρίγανη
1 κουτ.σούπας Πάπρικα
2 κουτ.γλ. Μπούκοβο
1 κουτ.σούπας ξύδι
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 κουταλιά κέτσαπ καυτερή
2 Ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια, χωρίς σπόρους και καλά στραγγισμένες.

Εκτέλεση
------------
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι για λίγη ώρα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις στραγγίζουμε απ'τα ζουμιά τους και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τους κιμάδες σ'ένα μπωλ και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ,κι όλα τα υλικά της συνταγής.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και ν'αφρατέψει.
Κλείνουμε το μπωλ με μιά μεμβράνη καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για πολλές ώρες.
Καλό είναι να μείνει ολόκληρο το βράδυ αν είναι δυνατόν.
Πλάθουμε στενόμακρα λεπτά κεμπαπάκια και τα τοποθετούμε σ'αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψάκι.
Αν θέλουμε για ευκολία πέρνουμε ξυλάκια και τυλίγουμε ολόγυρα τον κιμά δίνοντάς το σχήμα του κεμπάπ που θέλουμε .'Ετσι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε ευκολότερα τα κεμπάπ την ώρα του ψησίματος.
Λαδώνουμε την επιφάνειά τους μ'ένα πινελάκι και ψήνουμε στο γκριλ.
Γυρίζουμε απ'την άλλη πλευρά με μιά σπάτουλα προσεκτικά ή χρησιμοποιώντας το ξυλάκι τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο κι απ'την άλλη μεριά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι  στραγγιστό, και σάλτσα ντομάτας μαγειρευτή ή όποιες άλλες σάλτσες θέλουμε , με καραμελωμένα έξτρα κρεμμύδια, τηγανιτές πιπεριές και ντομάτες κλπ
Προσθέτουμε στο πιάτο μας πίτες αράβικες ή κυπριακές .

Καλή όρεξη 

1 σχόλιο:

  1. Θα το φτιάξουμε σύντομα Με τέτοιες συνταγές ...τρέχουν τα σάλια σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή