Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Φιλέτο μπούτι κότας με πατάτες


Υλικά
12 φιλετάκια μπούτι κοτόπουλου
2 κιλά πατάτες
2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1 μεγάλο λεμόνι (το χυμό του)
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουτ.γλυκού κοφτά αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κύβο κότας Κνορ
1 κρασοπότυρο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το λεμόνι, πιπέρι μαύρο, πάπρικα,σκόρδο,αλάτι, κύβο κότας ,μουστάρδα,ρίγανη και νερό και χτυπάμε καλά .  
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί μαζί με τα φιλετάκια. Ρίχνουμε το μείγμα των μπαχαρικών επάνω τους και τα ανακατεύουμε πολύ καλά  ώστε να πάει παντού και απ'όλες τις μεριές η σάλτσα που φτιάξαμε.
Στρώνουμε με τα χέρια τις πατάτες και τα φιλετάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 3/4 της ώρας. 'Οταν περάσει μισή ώρα περίπου απ'το ψήσιμο του φαγητού γυρίζουμε τα κομμάτια των φιλέτων απ'την άλλη πλευρά του και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί για να μην στεγνώσει το φαγητό.
Η συνταγή είναι για 6 μερίδες περίπου .
Καλή όρεξη !                                                                                                                         





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου