Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυριά, στο τηγάνι !




Yλικά
--------
20    κολοκυθοανθοί
300 γραμμ. φέτα τυρί
200 γραμμ.γραβιέρα
200 γραμμα.ανθότυρο
4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι
---------------------
Ένα κουτάκι μπύρα
200 γρμμ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1  κουτ.γλ αλάτι
2  κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα ελαιόλαδο
---------------------
Εκτέλεση
------------
Πλένουμε προσεκτικά τους ανθούς μέσα έξω και τους τοποθετούμε σ'ένα δισκάκι. Αφαιρούμε τους στήμωνες από μέσα και τα εξωτερικά φυλλαράκια από την βάση τους.
Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας ή μιά πετσετούλα ώστε να στεγνώσουν ,κι ετοιμάζουμε την γέμιση και το κουρκούτι.
Σ'ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ακολούθως ανακατεύουμε με σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά την μπύρα ώστε να γίνει ένας πηκτός χυλός.
Τον βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε μιά μικρή λεκανίτσα κόβουμε μικρά κομματάκια τα τυριά , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και λάδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Πέρνουμε έναν κολοκυθοανθό και βάζουμε μέσα του 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου γέμιση και πλέκουμε τα φυλλαράκια στο επάνω μέρος ώστε να κλείσει καλά ο ανθός.
Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε όλους τους ανθούς και τους τοποθετούμε (όπως η φωτογραφία μου) σ'ένα δίσκο και μετά στο ψυγείο για κάμποση ώρα μέχρι να έρθει η ώρα του τηγανίσματος.

Για το τηγάνισμα θα χρειαστούμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ κατσαρολάκι κατά προτίμηση αντικολλητικό. Μόλις κάψει λίγο το λάδι, βουτάμε ένα ένα τον ανθό στο κουρκούτι και κατευθείαν στο λάδι για τηγάνισμα. Τα γυρίζουμε με μιά σπάτουλα απ'όλες τις μεριές και όταν ροδοκοκκινίσουν τους βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας,απλωμένους τον ένα δίπλα στον άλλον για να στραγγίσουν τα τυχόν περιτά λάδια .

Μεζές απίστευτος, για μπύρα, για ούζο ή ότι άλλο κάνετε κέφι.
Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου