Τα φρέσκα πράσινα φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά, αμπελοφάσουλα,
μπαρμπουνοφάσουλα ή όπως αλλιώς κατά τόπους τα ονομάζουμε,είναι αντιοξειδωτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες.
Τα φασολάκια με κρέας ή τα φασολάκια με κοτόπουλο είναι καλοκαιρινά παραδοσιακά φαγητά, γιαυτό λοιπόν όταν έχουμε πολλά φασολάκια φρέσκα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη ακολουθούμε τα εξής βήματα. 1ον Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τις άκρες τους αφαιρώντας τα κοτσανάκια και απ’τα χοντρά φασολάκια τις ίνες δεξιά κι αριστερά με το εργαλείο κοπής ή με κοφτερό μαχαιράκι. 2ον Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα ζεματάμε για 2’ και μετά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το καταπράσινο χρώμα τους. 3ον Τα απλώνουμε σε πετσέτες για να στραγγίσουν πολύ καλά και αν θέλουμε τα τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη απλωμένα σε δισκάκια ώστε να κοκκαλώσουν. 4ον Ζυγίζουμε τα φασολάκια ανάλογα με τις ανάγκες μας σε 1 κιλό, 700 γρ. Ή μισό κιλό αν μας βολεύει και τα βάζουμε σε σακκουλάκια αφαιρώντας όσο μπορούμε τον αέρα και μετά τα φυλάμε στην κατάψυξη . Τα σπιτικά κατεψυγμένα φασολάκια, μαγειρεύονται κατευθείαν από την κατάψυξη μέσα στην κατσαρόλα όπως θα μαγειρεύαμε και τα φρέσκα.
Συνταγή δεν βλέπω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή