Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Φασολάκια λαδερά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας




  • Υλικά
  • --------
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 πατάτες
  • 1 μέτριο φλυτζάνι καλό ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

  • Εκτέλεση
  • -------------
  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα φασολάκια , ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τον μαιντανό και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χοντροκόβουμε .
  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια πάντα φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο, μετά προσθέτουμε το σκόρδο, την ζάχαρη  και τις πατάτες και τέλος ρίχνουμε τα φασολάκια μας. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα αλάτι και πιπέρι.Αν οι ντομάτες μας δεν είναι πολύ κόκκινες μπορούμε να προσθέσουμε και μιά κουταλιά πελτέ ντομάτας .
  • Ανακατεύουμε μόνο μιά φορά το φαγητό ( γιατί τις επόμενες φορές θα κουνάμε απλά την κατσαρόλα , έτσι όπως έκανε η μαμά μου :)))  )
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε σιγανή πάντα φωτιά ψήνουμε το φαγητό για 3/4 της ώρας περίπου, ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά και κουνώντας όπως είπα την κατσαρόλα δεξιά κι αριστερά κρατώντας την από τα χερούλια.
  • Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φύλλα βασιλικού και τον μαιντανό κι αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά τον βρασμό του φαγητού.
  • Πρέπει να μείνουν τα φασολάκια με το λάδι τους και την σάλτσα που σίγουρα θα είναι πανόστιμη μιάς και έβρασε χωρίς νερό.
  • Προαιρετικά μαζί με τις πατάτες μπορούμε να βάλουμε και ένα κολοκύθι ή ένα καρότο για περισσότερο χρώμα στο πιάτο μας.
  • Καλή επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου