Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στραπατσάδα



  Υλικά
 -----------
 1 κιλό ώριμες ντομάτες
 6 αυγά
 250 γρ. τυρί φέτα
 1 ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη
 Λίγο ελαιόλαδο ή 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
 αλάτι και πιπέρι
Λίγη ρίγανη, ελάχιστη ζάχαρη και 1 σκελίδα σκόρδο
 1 μικρή καυτερή πιπεριά ( προεραιτική)

Εκτέλεση
 ------------
 Πλένουμε κι αποφλοιώνουμε τις ντομάτες . Αφαιρούμε τους σπόρους της και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Αν έχουμε πολύ ωραίες ώριμες ντομάτες καλοκαιρινές, χωρίς πολλούς σπόρους και ζουμιά, τις κόβουμε όπως είναι στη μέση και τις τρίβουμε με τον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά.
Βάζουμε σ’ένα τηγάνι μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά  . Προσθέτουμε την τομάτα μας και ρίχνουμε το αλατάκι, τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι ,το σκόρδο και μια πρέζα ζάχαρη.
Αφήνουμε την ντομάτα σε σιγανή φωτιά να βράσει και να χάσει τα υγρά της.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς, γιατί δεν θέλουμε να γίνει σαν ομελέτα, απλά πρέπει να αναμείξουμε τ’αυγά με την ντομάτα. Βάζουμε και την τριμμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί τ’αυγά .

Σ’αυτό το φαγητό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε και ένα λουκάνικο κομμένο κομματάκια και να το τηγανίσουμε την ώρα που σοτάρουμε την πιπεριά. Το αφήνουμε μέσα καθ’όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος ,για να δώσει στην στραπατσάδα την γεύση του ….
Λίγος ψιλοκομμένος μαιντανός πάνω στην στραπατσάδα την ώρα του σερβιρίσματος , μπορεί να δώσει άρωμα κι ωραιότερη εμφάνιση στο πιάτο μας.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.....δεν είναι τυχαίο που σου γράφω εδώ!!!τυχαίνει να είμαι λάτρης της στραπατσάδας με καυτερή πιπεριά (είμαι και εγω απο Θεσσαλονίκη)!!!! είναι τέλεια η συνταγή σου!!!ελπίζω να τα λέμε συχνά!φιλιά!!καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα , χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή μου . Μόλις τώρα επισκεύτηκα το μπλόκ σου κι ελπίζω να τα λέμε κι από κει. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή