Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Λουκουμάδες


Υλικά
--------
400  γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
100  γρ. κόρν φλάουρ
1 φακελλάκι ξερή μαγιά σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι  αλάτι
1 κουταλιά σούπας  μέλι
2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
Καλαμποκέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ( μισό –μισό)
Μέλι και κανέλα, σουσάμι , λιωμένη σοκολάτα ή ξηροί καρποί.

Εκτέλεση
-------------
Βάζουμε μέσα σε μια λεκανίτσα το αλεύρι , το κόρν φλάουρ και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε .Ανοίγουμε μιά λακουβίτσα στο κέντρο, βάζουμε την σκόνη της μαγιάς και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει την κουταλιά του μελιού, μέχρι να γίνει ένας παχύς χυλός .
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με μια μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα φαγητού και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει .
Μετά από μισή ώρα , έχει ανέβει αρκετά στα τοιχώματα της λεκανίτσας ο χυλός κι είναι έτοιμος  για τηγάνισμα.(Είναι απαραίτητο να διπλασιαστεί ο χυλός )

Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο  σε μια κατσαρόλα , το αφήνουμε να κάψει  και παίρνουμε με τη χούφτα μας απ’τον χυλό ένα μέρος και το ζουλάμε προς τα πάνω. Αυτό που βγαίνει μεταξύ του αντίχειρά μας και του δείκτη , ο λουκουμάς δηλαδή  ,το κόβουμε με ένα κουταλάκι (βρεγμένο  σε κρύο νερό)και το βάζουμε στο λάδι .
Βάζουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, τόσους λουκουμάδες μέσα στο καυτό λάδι, όσους χωράει η επιφάνεια του λαδιού κι όχι παραπάνω.

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι απ’τις δύο μεριές τους λουκουμάδες και τους βγάζουμε με μια κουτάλα σ’απορροφητικό χαρτί .
Μετά  τοποθετούμε τους τηγανισμένους λουκουμάδες σε πιατέλα, και περιχύνουμε  με μέλι και κανέλα, καθώς και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς  ή σουσάμι. Αν θέλουμε κρατάμε μερικούς και περιχύνουμε λιωμένη σοκολάτα.

3 σχόλια: