Υλικά
---------
1 κιλό καλαμαράκια κατεψυγμένα ή φρέσκα
½ κιλό μακαρόνια κοφτά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλη κουταλιά μαργαρίνη
1 χάρτινη συσκ..pumarro συμπυκνωμένης ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκκομένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ποτηράκι άσπρο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Μια πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
-------------
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια
.Αφαιρούμε όλα όσα έχει εσωτερικά στο σώμα του, τα μάτια και το λεπτό
δέρμα και τα κόβουμε πάνω σ’ένα ξύλο σε
κομμάτια, με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού.
Τα ξαναπλένουμε και τ’αφήνουμε να στραγγίσουν σ’ένα τρυπητό.
Σ’ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, μέσα στο
ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα καλαμαράκια ,εξακολουθώντας να
σοτάρουμε κι ανακατεύοντας συχνά .
Σβήνουμε το σοτάρισμα με το κρασί κι αφήνουμε λίγα λεπτά έως ώτου
εξατμισθεί το αλκοόλ. Μετά προσθέτουμε
την ντομάτα, τη ζάχαρη και το νεράκι κι αφήνουμε
σε σιγανή φωτιά να βράζει η σάλτσα, μέχρις ώτου μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
Ρίχνουμε τη δάφνη , το αλάτι και το πιπέρι
και συνεχίζουμε το βρασμό για μερικά
λεπτά ακόμη . ‘Όταν μείνει η σάλτσα σχεδόν μόνο με το λάδι της ,τ’αποσύρουμε απ’τη
φωτιά.
Εν τω μεταξύ κι όση ώρα βράζει η σάλτσα μας με τα καλαμαράκια ( περίπου 30'), βράζουμε τα
κοφτά μακαρονάκια και τα βουτυρώνουμε με την μαργαρίνη, διατηρώντας τα ζεστά
μέχρι την ώρα του φαγητού.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με όσες κουταλιές σάλτσας προτιμούμε και
προσθέτουμε αν θέλουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ή τριμμένο τυρί που του πάει
θαυμάσια.
καλησπέρα Αλίκηηη....πολύ μ αρέσει το φαγάκι σου..λαχταριστο..φιλιαααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου Τάνια μου,κι εγώ μόλις το έφαγα κι ήταν τέλειο στη γεύση .Σκεύτηκα να το μοιραστώ μαζί σας....τόσο νόστιμοοοοοοοοοοοο ¨))))) φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη! Πολύ ωραίο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη Βάσω ¨)) σ'ευχαριστώ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Αλίκη μου, μετά την τόση κρεατοφαγία, ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ετσι, τώρα τα λίπη πρέπει να τα αντικαταστήσουμε μόνο με ελαιόλαδο κι ελαφριά γεύματα και κομμένα τα ψωμιά και οι βούτες...lol
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ αγαπημένο πιάτο!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιά μου!!!
και δικό μου Ελενάκι, και δικό μου....Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Πολύ όμορφη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Βάνα ;),σ'ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!! Καλημέρα και από μένα!! Πολύ ωραίο το φαγάκι και λαχταριστό!!! Δεν σε πρόλαβα χθές να μου δώσεις κανά πιάτο, είμαστε και από την ίδια πόλη...πατριωτάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια Πολλά Νίκο ! Με την ευκαιρία του σχολίου σου εδώ και μιας και δεν πρόλαβες το φαγάκι χθες, πήγα στο κανάλι σου με τις φωτογραφίες . Μου άρεσε πολύ η δουλειά, μα κι η μουσική ....τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημενη νηστίσιμη συνταγη,Χριστός Ανέστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα!!!Πολύ ωραίο φαγητό απο τα αγαπημένα της οικογένειας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς Ανέστη cook :), γειά σου Ελένη !
ΑπάντησηΔιαγραφή