Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Μακαρόνια Pesto alla Genovese







 Η νύφη μου Τζένη μαγείρεψε μιά πολύ νόστιμη μακαρονάδα Pesto alla Genovese με τα εξής υλικά και τρόπο παρασκευής.

Υλικά

--------
1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
50  γραμμ. κουκουνάρια
2  κούπες φρεσκοκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
1 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

------------
Τρίβουμε την παρμεζάνα, καβουρντίζουμε τα κουκουνάρια, και σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα φύλλα του βασιλικού, το λάδι, το λεμόνι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια (κρατάμε λίγα για το σερβίρισμα) και αλέθουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα ( αφού κρατήσουμε λίγη για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε απλά με ένα κουτάλι.
Βράζουμε με το χοντρό αλάτι τα μακαρόνια για 8' και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό τους.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια όταν γίνουν και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας την σάλτσα μαζί με το μισό νεράκι απ'το φλυτζάνι. 
Ανακατεύουμε επάνω από χαμηλή φωτιά τα μακαρόνια πάρα πολύ καλά ώστε να απορροφήσουν την σάλτσα και το νερό κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και το άλλο μισό φλυτζάνι νερού.
Ζερβίρουμε όπως είναι ζεστά στα πιάτα και βάζουμε επάνω από κάθε πιάτο λίγη απ'την παρμεζάνα που κρατήσαμε και λίγα κουκουνάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου