Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ψωμί εύκολο και τραγανό !





 








Υλικά

--------

700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ''το ζυμωτό''

400 γραμμάρια ζεστό νερό

  15 γραμμάρια ξηρή μαγιά

  10 γραμμάρια αλάτι

Μιά μικρή πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

------------

Βάζουμε το αλεύρι σε μιά λεκάνη και ανοίγουμε μιά λακούβα στη μέση. Ρίχνουμε στη λακούβα το ζεστό νερο, το λάδι, τη μαγιά , το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να ενωθούν τα υγρά υλικά και να διαλυθούν.

Eνώνουμε με κυκλικές κινήσεις το υγρό μείγμα με το αλεύρι κι όταν ανακατευτούν τα υλικά λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές ζυμαράκι .

Το βγάζουμε απ'τη λεκάνη και το ξαναζυμώνουμε λίγο στον πάγκο μας κι ακολούθως το τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη αφού προηγουμένως την λαδώνουμε καλά κι ολόγυρα στα τοιχώματά της.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας καλά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος  να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.

'Οταν το βγάλουμε απ'τη λεκάνη το ξεφουσκώνουμε και το ζυμώνουμε λιγάκι χωρίζοντάς το σε τρία ίσα μέρη.

Πλάθουμε τα ψωμάκια σε μακρόστενο σχήμα , τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα μας ή στο ταψί μας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα χαράζουμε . Ρίχνουμε με τα δάκτυλά μας λίγο νεράκι κρύο και λίγο αλεύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40' με αντιστάσεις και πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου