Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Μακαρόνια Σπαγγέτι ,... πες το Καρμπονάρα ,με βασιλικό και κάσιους.


Χθες φάγαμε στο Βαρύ Πεπόνι της Θεσσαλονίκης, το στολίδι των ιδιαίτερων γεύσεων και της ποιότητος του καλού φαγητού της πόλης μου  και μεταξύ των πολλών και υπέροχων πιάτων που δοκιμάσαμε ,διέκρινα την ιδιαίτερη για μένα γεύση στο πιάτο '' Μακαρόνια με πέστο ρόκας''.

https://www.facebook.com/varypeponi.est2003

http://www.varypeponi.gr/?fbclid=IwAR0MQKJ_dbmS-tIPQIVdaNOmf7XXix6l0wA-6m4CtVfkrD2Dp_iXwKZq2Cw

Ο σεφ Βασίλης συζητώντας μαζί μου για την συνταγή,είπε την μαγική λέξη '' κάσιους'' κι εγώ όντας λάτρης των κάσιους ,εμπνεύστηκα τη δική μου συνταγή. ''Μακαρόνια Σπαγγέτι, πες το και καρμπονάρα, με βασιλικό και κάσιους''.

Απολαύστε την.







Υλικά
---------
500 γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτι
3 κλωναράκια βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδου
350 γραμμ. Κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. Μπέικον καλής ποιότητος
150 γραμμ. Κάσιους
100 γραμμ. Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
150 γραμμ. Μανιτάρια 
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι νερό από το βράσιμο των μακαρονιών

\Εκτέλεση
-------------
Βράζουμε το σπαγγέτι με χοντρό αλάτι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σουρώνουμε.
Στον μικρό κάδο απ'το μπλεντεράκι βάζουμε τα σκόρδα το ελαιόλαδο,τα κάσιους  και τον βασιλικό και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει ένας πολτός.Ρίχνουμε αν χρειαστεί για το ανακάτεμα και λίγο απ'το νερό βρασμού των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σε τηγανάκι με μιά κουταλιά ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον πρώτα και μετά τα κομμένα σε φέτες μανιτάρια.
Πέρνουμε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι ή ένα κατσαρολάκι και βάζουμε το πέστο μαζί την κρέμα γάλακτος.Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα μανιτάρια και το μπέικον.  Βράζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος  50 γρμμ. παρμεζάνα τριμμένη. 
Ρίχνουμε την κρέμα καρμπονάρας - πέστου στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε απαλά ώστε να βραχούνε όλα ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε στο πιάτο όπως είναι ζεστά με μιά κουταλιά σούπας παρμεζάνα κι ένα φυλλαράκι βασιλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου