Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Γλυκό ψυγείου ,με σοκολάτες και ζαχαρούχο γάλα




'Ενα εύκολο γλυκό που το αρέσουν όλοι . Δροσιστικό, θαυμάσιο στην γεύση ,για μετά το επίσημο γεύμα ,που θα αφήσει  σαν επιδόρπιο τις καλύτερες εντυπώσεις .

Υλικά

--------

300 γραμμ. Μπισκότα της αρεσκείας μας 

600 γραμμ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών ,κρύα

1 κουτί μεγάλο ζαχαρούχο γάλα (400 γρμ.)

250 γραμμ. Σοκολάτα ( White and Dark)με φουντούκια ή αμύγδαλα ή δαμάσκηνα ή ότι άλλο απ

τις γεμιστές σοκολάτες μας αρέσει.

Εκτέλεση

------------

Σε ένα μικρό ταψάκι 35 εκατοστών ,απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπισκότα σαν βάση χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος πολύ καλά μέχρι να γίνει μιά πηχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα . Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ  μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε κομματάκια απ' την άσπρη και μαύρη σοκολάτα που έχει μέσα της ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και  κρατάμε περίπου 100 γραμμ απ το μείγμα για να γαρνίρουμε στο τέλος.

Βάζουμε για αρκετές ώρες το ταψάκι στην κατάψυξη  κι όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικά λεπτά και κόβουμε κομμάτια για το σερβίρισμα.

Αν θέλουμε να έχουμε μερίδες σε ποτήρια , στρώνουμε τα υλικά απ'την αρχή σε 8-10 ποτήρια περίπου ή γύαλινες κούπες  και διακοσμούμε με την θρηματισμένη σοκολάτα κι ένα μπισκότο μπιγμένο στην κρέμα για περισσότερο εφφέ .

Εναλλακτικά μπορούμε τη μισή κρέμα να την βάλουμε σε ταψάκι μικρό 20 εκ. και την άλλη μισή σε ποτήρια ή κούπες.

Mπορούμε επίσης να λιώσουμε μιά dark σοκολάτα και να την προσθέσουμε στο μισό μείγμα για να παίξουμε με διχρωμία σε στρώσεις ,όπως δείχνουν και τα ποτήρια της φωτογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου