Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Χταπόδι ξυδάτο στο τηγάνι

 








Υλικά

----------

1 κιλό χταπόδι

4 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι και μία πρέζα ρίγανη


Εκτέλεση

------------

Πλένουμε καλά το χταπόδι που είναι ήδη χτυπημένο, και το αχνίζουμε στη χύτρα σε σιγανή φωτιά ,έως ότου βγάλει τα υγρά του.

Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20' .

Βγάζουμε το χταπόδι πάνω σ'ένα ξύλο κοπής και το τεμαχίζουμε .

Μεταφέρουμε το χταπόδι σ'ένα τηγάνι και λίγο απ'το ζουμί που κατέβασε στη χύτρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο το πιπέρι. Αχνίζουμε το χταπόδι για 10' σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του και λίγο απ'το ζουμί του. Προσθέτουμε το ξύδι και την ρίχανη κι ανακατεύουμε ζωηρά.

Κόβουμε  το φρέσκο ψωμί ( για τις καθιερωμένες βούτες) , ετοιμάζουμε τα τσίπουρα και τους μεζέδες και  βάζουμε το χταπόδι στο κέντρο του τραπεζιού.

Καλή μας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου