Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Κασόπιτα Ηπείρου (Αλευρόπιτα)

 


Υλικά

--------

1    ποτήρι γάλα πλήρες

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

2    ποτήρια νερό

3   αυγά

400 γρ. Τυρί φέτα

16 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

Λίγο βούτυρο σε κομμάτια 

( χρησιμοποιούμε για το μέτρημα των υλικών το ίδιο ποτήρι)


Εκτέλεση συνταγής

-------------------------

Βάζουμε σ'ένα μπολ το αλεύρι, τα 2 απ'τα τρία αυγά ( κρατάμε το ένα για το τέλος), το γάλα, το λάδι, το αλάτι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος σπάνουμε με τα δάκτυλα τη φέτα σε κοντά κομμάτια 

Ο χυλός πρέπει να είναι μέτριος σε πυκνότητα, όχι πηχτός ,αλλά ούτε πολύ νερουλός .

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς μαζί με το άδειο ταψί ,αφού προηγουμένως το έχουμε   λαδώσει. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο ταψί και λέω μεγάλο ταψί για να πιάσει ο χυλός ολόκληρη την λαδωμένη επιφάνειά του ,έτσι ώστε  να γίνει η πίτα πολύ λεπτή.

Αδειάζουμε το μείγμα της πίτας στο  ταψί και ρίχνουμε από πάνω το 3ο αυγό χτυπημένο μαζί με κομμάτια βουτύρου.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου .

Η συνταγή είναι της κ.Χρυσάνθης , είναι απολαυστική, είναι πανεύκολη και συνοδεύεται από μπυρίτσα ή ουζάκι. Στην 'Ηπειρο θεωρήται ουζομεζές  😉😀

Καλή επιτυχία !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου