Υλικά
----------
2 Φιλέτα μπακαλιάρου
1 Κρεμμύδι ξερό κόκκινο
1 Πιπεριά μεγάλη πράσινη ή κόκκινη
8 Ντοματίνια
2 Μέτριες πατάτες κομμένες ροδέλλες
3 Σκελίδες σκόρδου
1 Κουτ.σούπας θυμάρι και αλατοπίπερο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλιά φρεσκοκομένο μαιντανό για το γαρνίρισμα
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο.
Αλουμινόχαρτο και χαρτί αντικολλητικό
Εκτέλεση
------------
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο για 10΄
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες.
Βάζουμε σ'ένα μικρό ταψάκι ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του ένα φύλλο αντικολητικού χαρτιού.
Προσθέτουμε το μισό λάδι και τις ροδέλες των λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και το λεμόνι κι ανακατεύουμε καλά . Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψάκι και τοποθετούμε πάνω τους τα φιλέτα του μπακαλιάρου αλατοπιπερωμένα και πάνω σ'αυτά δύο ροδέλες απ'το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και κλείνουμε καλά το φύλλο του χαρτιού με δίπλωμα πορτοφολιού κι ακολούθως σφραγίζουμε με το ασημόχαρτο και με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις και σε 200οΚ για μισή ώρα κι ακολούθως βγάζουμε το ταψάκι και ανοίγουμε το πουγκί.
Ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο μαιντανό.
Καλή σας όρεξη !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου