Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Φιλέτο μπακαλιάρου με σπανάκι, στον φούρνο!

Αν δεν θέλουμε να βάλουμε ξαλμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου, μπορούμε να κάνουμε την συνταγή με τσιπούρες ή λαβράκια.





    
                                                           



Υλικά
---------
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα μέτρια σε μέγεθος
2 κούπες ψιλοκομμένο μαιντανό
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 ξηρό κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
10 ελιές ψιλοκομμένες
5 κομμάτια φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου
Ελαιόλαδο ένα φλυτζάνι
Αλάτι και πιπέρι
Κόκκινο γλυκό πιπέρι και λίγο μπούκοβο ( προαιρετικό)

Εκτέλεση
--------------
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και σε μιά κατσαρολίτσα βάζουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε τα πράσα και το ξηρό κρεμμύδι. Προσθέτουμε μετά από λίγα λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο κι όταν αχνιστούν καλά ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες στον τρίφτη ντομάτες και τον μαιντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σπανάκι και τις ελιές.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα λαχανικά ώστε να ενωποιηθούν και τα μεταφέρουμε σ'ένα ταψάκι μέτριο.
Βάζουμε ανάμεσα στο σπανάκι τα κομμάτια του ψαριού και ετοιμάζουμε μιά σαλτσούλα με λάδι και κόκκινο πιπέρι. Ραντίζουμε το ψάρι με το μείγμα αυτό του κόκκινου πιπεριού και προσθέτουμε ελάχιστο μπούκοβο σε κάθε κομμάτι.
Ο φούρνος μας πρέπει να είναι προθεσμασμένος στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε μιά λαδόκολλα για να μη ξεραθεί το ψάρι.
Τελειώνουμε το ψήσιμο με άλλα 10 λεπτά και έχουμε έτσι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που ταιριάζει να το φάμε με φρέσκο ψωμί , ελιές και φέτα.
Καλή σας όρεξη !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου