Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κρέμα κάστανου

Είχα στον καταψύκτη αυτά τα βάζα των βρασμένων κάστανων του περασμένου χειμώνα κι έκανα κρέμα κάστανου για να γαρνίρω το κέικ μπανάνας 😀Η κρέμα κάστανου είναι τόσο νόστιμη που πάει παντού. Μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.







Υλικά
---------------
1 κιλό καθαρισμένα και βρασμένα κάστανα
650 γραμμ. ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
2 βανίλιες
κονιάκ 2 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση
---------------
Βράζουμε ένα σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη για 8' και τ'αφήνουμε να μισοκρυώσει.
Ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα στον μεγάλο μπλέντερ και προσθέτουμε το μισό σιρόπι  κι αλέθουμε καλά ώστε να γίνει ένας χυλός . Προσθέτουμε και το υπόλοιπο σιρόπι κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα της κρέμας σε κατσαρολάκι και με σιγανή φωτιά το βράζουμε για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας το προσεκτικά . Σε παγωμένο πιατάκι βγάζουμε μιά κουταλιά της κρέμας κι αν μας αρέσει η πυκνότητά της όταν κρυώσει, ρίχνουμε τις βανίλιες και το κονιάκ κι ανακατεύουμε απαλά.
Η κρέμα διατηρήται σε αποστειρωμένα βάζα ή σε βάζα στο ψυγείο κι είναι έτοιμη για το πρωινό μας σε φέτες ψωμιού, για επικάλυψη των κέικ, ή  για οποιοδήποτε γλυκό θέλουμε να του δώσουμε μιά επιπλέον νοστιμιά .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου