Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Τσίζκεικ με μαρμελάδα φράουλα

                       Συνταγή και παρασκευή του Νίκου και της 'Αρτεμης   👫💕💓😀



Υλικά

--------

400 γραμμ. Digestive

250 βούτυρο φρέσκο (και μιά-δυό κουταλιές επιπλέον μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα}

1 μεταλικό κουτί MORFAT CREAMY

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη 

250 γραμμ. κρέμα τυριού Philadelphia

4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.

Εκτέλεση

------------

Λιώνουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα μπιισκότα στο μπλέντερ για να γίνουν ψιλό τρίμμα.

Ενώνουμε βούτυρο και τρίμματα μπισκότων με ένα κουτάλι και αραδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μέτρια ,με αποσπώμενη βάση ( όπως η φωτογραφία)

Στρώνουμε καλά το μείγμα μέχρι τις άκρες της φόρμας και πατάμε με μιά σπάτουλα.

Χτυπάμε στο μίξερ την Morfat με την ζάχαρη μερικά λεπτά και προσθέτουμε το τυρί Philadelphia.

Aδειάζουμε το μείιγμα πάνω στα μπισκότα και αφήνουμε την φόρμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιήθεί η κρέμα.

Αδειάζουμε ένα βαζάκι μαρμελάδα φράουλα πάνω στην κρέμα, και διακοσμούμε με γλυκό κεράσι ή φράουλα.

Βάζουμε πάλι το γλυκό στο ψυγείο και σε μισή ώρα θα είναι έτοιμο για το σερβίρισμα.

Πανεύκολο, δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό για όλα τα γούστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου