Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Γαρίδες με άσπρη σάλτσα

 



Υλικά
--------
Μισό κιλό γαριδούλες καθαρισμένες ( κατεψυγμένες ή φρέσκες)
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τυρί Philadelphia κρέμα
300 γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
Αλάτι και πιπέρι
θυμάρι 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
------------
Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις σουρώνουμε στο τριπητό . Τις αφήνουμε σε πετσετούλα ή χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
Βράζουμε 1 lt νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μιά κουταλιά αλάτι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και ενώ βράζουν ( 8 λεπτά περίπου) , μέσα σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο  και σωτάρουμε τις στεγνές γαρίδες μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ χρώμα.
Γυρίζουμε κι απ'τις δύο πλευρές .Σβήνουμε με λιγο τσίπουρο κι αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στις γαρίδες.
Αφήνουμε στο τηγάνι το μείγμα για 2' και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα.
Μόλις πάρουν όλα μιά βράση, πέρνουμε με την τσιμπίδα απ'την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι . Φέρνουμε βόλτα όλη την μακαρονάδα ώστε να ανακατευτούν τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε για 2' ακόμη σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το θυμάρι και λίγο μαυροπίπερο.
Η γαριδομακαρονάδα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα και διακόσμηση με θυμάρι ή βασιλικό, με παρμεζάνα ή ότι άλλο τυρί μας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου